Woensdag 7 juni vond de theatrale lezing van mijn afstudeernovelle Alles wat blijft plaats. Onder regie van Koen van Etten en door prachtig spel van Susannah El Mecky, werd de proloog van mijn afstudeernovelle (Sonsbeekpark) toch even theater. In glanzende bijrollen mijn klasgenoten, die de sfeer van het Sonsbeekpark helemaal tot leven brachten.

Naderhand werd ik geïnterviewd door Don Duyns, over proza schrijven met een achtergrond in schrijven voor performance, de betekenis van Arnhem, een mistroostige generatie en woorden voor mijn feminisme vinden.

Alles wat blijft is een coming-of-age novelle over vastgelopen twintiger Alma, die terug verhuisd naar haar moeder in Arnhem. Oude vriendschappen, fricties én een nieuwe liefde bloeien (weer) op. Het is een verhaal over alle plekken die ooit als thuis voelde, waarom je gevallen vogeljongen niet op mag pakken, moeders die verdriet wel ruiken maar niet thuis willen brengen, borsten in de vorm van tranen en Selena Gomez. Bovenal een verhaal over de vele vormen van liefde, met als arena de stad die trots is op mislukkingen.

Nieuwsgierig? Ik zal snel meer delen. (Je mag me ook altijd mailen.)

De proloog is te lezen op HKU Exposure: https://exposure.hku.nl/users/530-lena-plantinga

Foto’s door Paulus van Dorsten.

%d bloggers liken dit: