Voor mijn afstuderen schreef ik een persoonlijk onderzoek over liefde en verlangen.

Als elfjarig meisje bedacht ik Sebastiaan, een fantasiegeliefde. Op de schrijfopleiding nam ik afscheid van Sebastiaan en romantische verhalen want mijn feminisme groeide – Louisa May Alcott en Greta Gerwig zeiden me ‘I’m so sick of people saying that love is all a women is fit for’. Eenmaal mijmerend over een thema voor mijn afstudeerwerken dook de liefde toch weer op, zoals ze eigenlijk al die jaren nog steeds door mijn teksten en slaapkamer banjerde. Er broeide het verlangen om Sebastiaan opnieuw tot leven te wekken. Wat als je de liefde juist op een feministische manier benadert? Aan de hand van literatuur, oude dagboeken, gesprekken, films/series en een documentaire over mannenrechtenactivisten, groeide dit onderzoek uit tot het vinden van een allesomvattend liefhebben.


Nu is het vast te houden!

Voor iedereen die verlangt, is opgegroeid met The Notebook en Gossip Girl, met post-seks-blues in een twijfelaar heeft gelegen, weleens heeft gedacht dat Jezus hun (ex-)geliefde was of een zachte tobber is in een wereld met weinig ruimte daarvoor.

Interesse in een exemplaar?

Stuur me een mailtje: lenaplantinga@outlook.com

%d bloggers liken dit: