Hier wat fragmenten uit mijn werk voor de opleiding:

*

De website ligt een beetje stil.. maar ik niet! Hier deel ik vooral p(r)oëzie, dat terwijl ik toch een opleiding volg in het schrijven voor theater en film. Misschien leuk om van die werken ook eens wat op deze site te gooien. Hele scenario’s en toneelstukken gaat iets te ver, maar ben je daarin geïnteresseerd dan kan je me altijd een berichtje sturen. Hier voor nu samenvattingen van stukken waar ik het afgelopen eerste half jaar van Writing For Performance (jaar 2) aan gewerkt heb:

ZOMERMEISJES  – scenario 

Zomermeisjes is een Coming of Age over Em (16) die tijdens een vakantie met haar moeder en broertjes in een Nederlands kustplaatsje de excentrieke Juliette (17) ontmoet. Al snel lijkt er tussen de twee meiden meer dan alleen een vriendschap op te bloeien en het grijze dorp om hen heen krijgt kleur. Maar Juliette gaat soms wel heel ver in haar spelletjes en grenzen worden verlegt. Dan komt op een avond de zomer bruut ten einde. (One Night Stand lengte, geschreven onder begeleiding van Kees Roorda en WRI2)

‘Ik heb een kind gevonden’ – Eenakter

‘Ik heb een kind gevonden’ is een eenakter die gaat over de leegte die achter blijft na een verlies. Het verlies van intimiteit, verlies van jezelf of verlies van een kind. Margot (30) heeft een kind gevonden en mee naar huis genomen, Frank (50) weet zich hier geen raad mee. Een spel wordt gespeeld maar wie verzint de regels en kan er eigenlijk nog wel gewonnen worden? (geschreven onder begeleiding van Nirav Christophe en WRI2)

Verder heb ik gewerkt aan een essay over het schrijven van erotische teksten voor theater en aan een artikel over hoe ik denk dat er nog steeds veel ongeschreven regels bestaan voor vrouwen waar we ons ook nog eens onbewust aan houden (met het boek De Ontembare Vrouw van Pinkola Estes als grootste inspiratiebron). Na deze ongebruikelijk lange post nog meer willen lezen? Je weet me te vinden. Joe.

%d bloggers liken dit: